Genderbende: anders

Jaar: 2017
Regisseur: Sophie Dros

Deze film heeft afgelopen week de Filmprijs van de stad Utrecht gewonnen en vond ik daarom een kijkje waard. Het thema van deze documentaire is – hoe serieus ook – hartstikke hip.

Actueel

Want moeten we onszelf nog wel identificeren via ons geslacht? Een vraag die bij onze huidige tijd hoort. De geïnterviewden passeren dan ook liever de vraag welk geslacht ze zijn: ze voelen zich zowel man als vrouw.

Normaal

Hoewel je in het begin van de film misschien naar deze ‘gender queer’-mensen kijkt als extreem bijzonder, vind ik dat na een tijdje kijken zichtbaar wordt hoe normaal het anderzijds ook wel weer is. Bij heel veel mensen is de vrouwelijke of mannelijke kant niet sluitend. Daarmee komen we weer terug bij de eerste vraag: moeten we onszelf wel identificeren via ons geslacht?

Conluderend

Een interessante documentaire dus. Het enige dat ik jammer vind is het gebrek aan achtergrondinformatie over de personen en over het concept zelf. De film is niet meer dan een rij interviews achter elkaar met mensen die zich dus zowel man als vrouw voelen.

Bekijk de documentaire hier: https://npo.nl/BNN_101382919. 

Meer van Sophie Dros

Sophie Dros maakte overigens ook de – wat ik vond – zeer interessante korte documentaire over mensen die hun pop als partner beschouwden: My Silicone Love (2015).

Link naar Genderbende.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s