Patti Cake$ (Geremy Jasper) -> Zoetjes

Moet toegeven dat ik een wat ambivalente mening heb over Patti Cake$. Een film over ambitieuze vrouwelijke rapper Killa P. (Danielle Macdonald) die opgroeit in een troosteloos milieu. 

Aan de ene kant is de film dodelijk saai, amateuristisch en niet grappig als er grappen gemaakt worden. Ook zitten er clichématige verhaallijnen in. Toch gaat Patti Cake$ ook over het starten als artiest, het geloven in je dromen als alles tegenzit en het houden van je familieleden ook als de banden verknipt zijn. Daarnaast komt er wat romantiek in de film voor.

Voorafgaand wist ik niet of ik – gezien de filmposter – een harde film kon verwachten of een ernstig dramatische. Het is het allebei niet. Bij Patti Cake$ blijft alles redelijk luchtig en opgewekt. Ook het einde is happy. Dus maak je geen zorgen dat je teveel drama gaat zien.

Samenvattend denk ik dat Patti Cake$ beter had kunnen zijn. Het mist simpelweg wat kwaliteit. Maar als jezelf motiveert om de film af te kijken, dan realiseer je je dat er wel degelijk een verhaal verteld wordt en dat dit verhaal best mooi is. Ook wel zoetjes te noemen. Maar verwacht écht geen topfilm alsjeblieft. Mediocre.

Link naar Patti Cake$.

Advertenties

Een gedachte over “Patti Cake$ (Geremy Jasper) -> Zoetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s