Etgar Keret: Based on a true story (Stephane Kaas) -> Vermakelijk

Misschien moet ik me schamen, maar ik kende schrijver Etgar Keret nog niet toen ik deze documentaire bezocht in De Balie. Ik had hem even gegoogled – zoals dat tegenwoordig gaat – maar besloot toch om eerst te kijken of ik geboeid zou raken door de film. Dan kon ik na afloop altijd nog zijn boeken gaan lezen. Maar hé, zijn werk is uitermate goed! En dat is direct ook het leuke aan deze film: je ziet niet alleen wie Etgar Keret is, je leert meteen zijn verhalen kennen.

Die twee zijn natuurlijk ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. En zo denk Keret er zelf ook zeker over. In het nagesprek met de filmmakers Stephane Kaas en Rutger Lemm bleek dat Keret nonstop verhalen vertelde over alles dat hij zelf belangrijk vond en alle interview-vragen die de twee hadden voorbereid, negeerde.

Ik denk dat dit het geheim is achter het succes van de film. Want juist door die verhalen, en de gekte die je hiermee ontdekt in Keret zijn persoonlijkheid, wordt je als kijker vermaakt. De documentaire bevat veel humor maar heeft ook af en toe een serieuze noot. Aangezien Keret een Israëlische schrijver is, gaat het ook voor een deel over de situatie in dit land en komen daarmee ook ernstige onderwerpen ter sprake.

Aanrader? Absoluut. Zeker als je houdt van lezen of schrijven, van documentaires en graag wilt lachen. Etgar Keret: Based on a True Story zal jou vermaken.

Link naar Etgar Keret.

Advertenties

2 gedachtes over “Etgar Keret: Based on a true story (Stephane Kaas) -> Vermakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s