Wonder Woman (Patty Jenkins) -> Vet

Wonder Woman is niet bepaald mijn filmgenre. Toch wilde ik de gok wel wagen, gezien de hoge mate van interesse die mensen in mijn omgeving in deze film bleken te hebben. Ook het feministische aspect ervan trok me wel. De 8.0 op IMDb was een extra motivatie.

Deze tweeënhalf uur durende film bestaat voor mij uit drie delen. Deel één bevat het verleden van Diana (Gal Gadot) prinses van de Amazones, deel twee toont haar intrede in de mensenwereld. Deze twee delen zijn afgewisseld leuk, schattig en grappig. Vooral tijdens het tweede deel heb ik erg kunnen lachen om de komische situaties. Het laatste deel van de film bestaat uit vechtscènes. Mij iets teveel van het goede, anderzijds zat ik op het puntje van mijn bioscoopstoel om het te volgen. Dat is vast te danken aan het inhoudelijke gevecht dat hoofdpersoon Diana voert: het gevecht tussen goed en kwaad. Een universeel onderwerp dat blijft boeien.

Wat je kunt verwachten:
– Een klein beetje clichématige romantiek
– Komische scènes
– Feminisme ten top
– Griekse mythen
– Een spion
– Een kwaadwillende pharmaceut
– Duitsers
– Vrouwen die vechten
– De overtreffende trap van sterk

Kijken, niet kijken? Diana gelooft dat ze uit klei gemaakt is. Dat vond ik toch wel de beste quote uit de film. Een uitstekende reden om Wonder Woman te gaan kijken. Ook zeker een kijktip voor alle film-liefhebbende vrouwen, je kunt je eigen geslacht eens van een andere kant bewonderen. Concluderend dus een vette film. Aanrader.

Link naar Wonder Woman.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s