The Extra Man (Shari Springer Berman, Robert Pulcini) (2010) -> Net-niet kwaliteit

The Extra Man heeft alle componenten van een kwaliteitsfilm: een Amélie-achtig sfeertje, goede acteurs (Paul Dano, John C. Reilly en Kevin Kline) en een ongewoon, origineel script: het gaat over een karakteristieke man die werkt als escort voor bejaarde vrouwen en een jonge schrijver in spé bij zijn leven betrekt. Toch lijkt de film niet in staat om je van begin tot eind te boeien, althans mij niet. Dat is jammer.

Ook al heb ik de film wel afgekeken, ik was vaak erg afgeleid tijdens het kijken. Aan de beelden en acteurs ligt het niet. Het verhaal wordt te rommelig gebracht, de twee hoofdpersonen Louis Ives (Paul Dano) en Henry Harrison (Kevin Kline) blijven met hun karakter wat aan de oppervlakte, waardoor je je met beiden te weinig verbonden voelt. De quotes en dialogen zijn leuk en verfrissend maar onlogisch en moeilijk te volgen.

Concluderend
The Extra Man zou een topfilm kunnen zijn, als het verhaal wat beter en duidelijker gepresenteerd zou worden. Alsnog is het wel een prima film, maar je wordt misleid door ogenschijnlijke (visuele) kwaliteit, die je inhoudelijk niet weerspiegeld ziet. Mediocre.

Link naar The Extra Man.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s