Little Men (Ira Sachs) -> Pre-puberfase

De maker van Love is Strange, heeft er weer een film bijgemaakt: Little Men. Dit keer gaat het niet over volwassen gay mannen, maar over gay-potentiële tieners. Hoewel je er de vinger niet op kunt leggen, of dat ook de bedoeling was van Ira Sachs. In ieder geval laat Sachs de vriendschap zien tussen Jake (Theo Taplitz) en Tony (Michael Barbieri), die graag op step en skates Brooklyn, New York verkennen.

Introvert Jake is degene die de vriendschap het hardste nodig heeft. Hij is lang niet zo populair en stoer als Tony, die al zwaar de baard in de keel heeft. Anderzijds heeft hij het talent om goed te tekenen, waar Tony dan weer van onder de indruk is.

Little Men probeert de tijdens de film ontstane vriendschap via dramatische muziek en emotionele scènes wat diepgang en drama te geven. Dat komt regelmatig wat overdreven en onrealistisch over. Oké, er is iets gaande in hun families. Ik vraag me alleen af hoe logisch het is dat Jake en Tony daar in dusdanig hoge mate onder lijden.

Leuk aan de film is dat het een leeftijdscategorie betreft, die je niet zo vaak ziet in films. Het is al snel een high school movie of ernstige dramafilm, zodra het over tieners gaat. In Little Men gebeurt niets spannends op tienergebied, Jake en Tony lijken daar nog te jong voor. Ze bevinden zich in de pre-puberfase.

Kijken? Prima film en geen verspilling van je tijd, maar lang niet zo goed als Love is Strange. Mediocre.

Link naar Little Men.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s