The Thomas Crown Affair (John McTiernan) (1999) -> Soepel

Ik ben een sucker voor Pierce Brosnan. Vandaar dat ik het niet kon laten om deze film te zien. Bovendien zou het over een rijke playboy gaan die kunst steelt, wat mijn interesse wel prikkelde. Een 6.8 op IMDb, ik durfde het nét aan. 

Achteraf gezien een prima keus. Je waant je weer even helemaal in de jaren negentig met deze soepele film. Eenvoudige spanning, oprechte liefde, koddige humor en meer van die concepten die totaal verdwenen zijn uit de hedendaagse filmindustrie. Tegenwoordig is alles complex en ingewikkeld. In de jaren negentig kon je nog genieten van de genialiteit van een rijke zakenman.

Ik was niet elk moment van de film erg aangetrokken tot het scherm dus extreem goed was het verhaal niet. Toch voert het quasi-nonchalante acteerwerk van Pierce Brosnan – dé Thomas Crown in dit verhaal – in combinatie met het fascinerende beeld voor mij de kwaliteit van deze film. Denk aan tropische vakantiehuizen, luxe diners en spannende nachtelijke scènes.

Kijken, niet kijken? Kijk deze film als je net als ik ervan houdt om jaren negentig films te zien. Als je op basis van deze beschrijving geen drang voelt om The Thomas Crown Affair te zien, dan moet ik eerlijk bekennen dat je waarschijnlijk niks mist. Dit is geen must-see, maar een want-to-see.

Link naar The Thomas Crown Affair.

Advertenties

Een gedachte over “The Thomas Crown Affair (John McTiernan) (1999) -> Soepel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s