Django (Etienne Comar) -> Muzikaal

Django is een speelfilm over jazzgitarist Django Reinhardt. Dit is niet alleen een paar acteurs en een mooi verhaal. De muzikale begeleiding die je erbij krijgt, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de film. Je kunt voortdurend genieten van indrukwekkende, geniale gitaarsolo’s. Bovendien is Reda Kateb die de rol van Django speelt, een charismatische man die je als kijker in het verhaal trekt en houdt.

De film is gebaseerd op de roman Folles de Django van Alexis Salatko en gaat over de periode van Wereldoorlog II waarin zigeuner Django op de vlucht moet voor de moffen. Naast een goede rol van Django, is ook Negro (Bimbam Merstein), de oude moeder van Django, een interessant humoristisch karakter om naar te kijken.

Aanrader? Ja, naast goede muziek en goede acteurs, is het verhaal boeiend omdat je ziet hoe het de artiest moeilijk wordt gemaakt om zijn artistieke vrijheid te behouden. En Django is zeker een aanrader voor jazzfans.

Link naar Django.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s