20th Century Women (Mike Mills) -> Feministisch

20th Century Women is een film waarbij je vlak na de start een kleine glimlach op je gezicht krijgt: een kwaliteitsfilm. Het beeld, verhaal en acteerwerk zit net even wat beter in elkaar dan in vele andere films. De humor is doordacht en vooruitstrevend. Schreef ik dit echt op? Jawel. Ik denk dat ik het meen. En je kunt mij geloven: de maker van deze film – Mike Mills – maakte ook de topfilm Beginners (2010) over de band tussen een vader en zoon. 

Waar deze film om draait? 20th Century Women laat op zeer subtiele wijze zien hoe sterke vrouwen de wereld aan het domineren zijn. Heerlijk feministische film om naar te kijken, inclusief interessante acteurs op je scherm: Elle Fenning, Greta Gerwig, Annette Bening, Billy Crudup en de jonge Lucas Jade Zumann, die ieder in hun eigen stijl, je meenemen door het verhaal.

Alleen het einde van de film vond ik wat droevig. Maar tot dit laatste deel heb ik erg genoten van 20th Century Women. Zeker een aanrader.

Link naar 20th Century Women.

Advertenties

Een gedachte over “20th Century Women (Mike Mills) -> Feministisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s