Moordwijven (Dick Maas) (2007) -> Geniaal

Een 5.7 op IMDb en een wat standaard-ogende verhaallijn motiveert wellicht niet direct om Moordwijven te gaan kijken. Toch zou ik dat in dit geval even door de vingers zien. Het is namelijk een geniale Dick Maas-film. 

Moordwijven gaat over drie rijke vrouwen die niets in hun leven doen dan consumeren en hun uiterlijk verbeteren. Op een dag vermoedt Kitty (Bracha van Doesburgh) dat haar man Evert-Jan Kroonenberg (Hans Kesting) vreemdgaat en beginnen de vrouwen een plan te smeden om de man om zeep te helpen.

Wat je kunt verwachten:
– Een jaren tachtig-sfeertje
– Veel overdaad en over-the-top
– Harde grappen
– Oppervlakkigheid
– Het luxe leven (dure auto’s, privé-jachten etc.)
– Actiescènes

Conclusie
Een luchtige film met veel humoristische details die ik kon waarderen. Maar ik ben sowieso een Dick Maas-fan. Iedereen die deze film uit 2007 nog niet gezien heeft en bovenstaande elementen wel ziet zitten, raad ik aan om Moordwijven te gaan kijken. Je zal geen spijt krijgen.

Link naar Moordwijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s