American Honey (Andrea Arnold) -> Ongeregeld

American Honey kijkt een beetje weg als een documentaire. Deze film over een achttienjarig meisje dat een uitzichtloos bestaan leidt, is zo intrigerend dat het bijna waargebeurd lijkt. Daarnaast is de film niet bepaald doorsnee: je ziet de ene na de andere vreemde situatie binnen een groep ongeregelde jongeren.

Hoofdpersoon Star (Sasha Lane) leeft van de lucht en heeft geen geld maar wel een grote mond. Spontaan komt ze in aanraking met Jake (Shia LaBeouf) die haar een zogeheten business opportunity biedt terwijl hij haar probeert te versieren. Star besluit de kans aan te grijpen, want ze heeft niets te verliezen in haar leven met haar verslaafde vriend. Bovendien is ze aangetrokken tot Jake.

Wat je gaat zien? Hoe (losgeslagen) jongeren die opgroeien aan de rand van de samenleving, proberen geld te verdienen met de verkoop van magazines op straat. Dit is geen standaardverhaal. Het laat je zien hoe deze Amerikanen een manier zoeken om met het leven te dealen en prikkelt daarmee ook de interesse in de werkelijke situatie.

Conclusie? Aanrader, maar niet voor de conservatieven onder ons. Daarvoor gaat het er allemaal wat te ruig en onconventioneel aan toe. Hoewel American Honey met drie uur erg lang duurt, is dit goed uit te houden. Het verhaal houdt je geboeid.

Link naar American Honey.

Advertenties

2 gedachtes over “American Honey (Andrea Arnold) -> Ongeregeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s