Jackie (Pablo Larraín) -> Depressief

jackieJackie is een film over Jacky Kennedy in de tijd vlak nadat haar man John F. Kennedy vermoord is. De film leek me een stuk artistieker en inspirerender, dan het uiteindelijk was. Het ademt depressie. 

Misschien logisch, gezien het kader van de film. Maar toch, veel meer dan een rouwende vrouw ga je niet zien. Persoonlijk vind ik dat jammer.

Jackie is wel een goede rol door Natalie Portman. Zij zet Jackie neer als een potige en kritische vrouw, die haar eigen kijk heeft op de waarheid en deze waarheid onderzoekt. Het is daarmee ook een filosofische film over de zin van het leven.

Conclusie
Hoewel het thema van de film interessant is, vind ik het totaalplaatje van Jackie leeg. Het ontbreekt aan diepte, en deze beperking zorgt ervoor dat de film niet inspireert, weinig informeert en geen levensles leert. Het vermaakt ook niet, daar is het te depressief voor. Niet echt een aanrader.

Link naar Jackie.

Advertenties

2 gedachtes over “Jackie (Pablo Larraín) -> Depressief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s