Paterson (Jim Jarmusch) -> Diepe humor

paterson-credit-mary-cybulski-cannes-film-festivalAlle films die ik tot nu toe van Jim Jarmusch heb gezien, zijn mij goed bevallen. Het leuke is dat elke film van hem weer compleet anders is. Maar allemaal hebben ze een vreemde en wat neerslachtige vorm van humor in zich, wat ik erg kan waarderen. Dat is ook hier het geval, waar Engelse bulldog Marvin een duidelijke stempel zet op het leven van amateur-poëet Paterson (Adam Driver).

Paterson leidt een eenvoudig leven. Elke dag rijdt hij de buurtbus in Paterson, New Jersey en komt hij daarna thuis bij zijn vrijgevochten kunstzinnige vriendin, die alles verft wat er maar in huis te verven is. Het liefst droomt Paterson er op los en maakt hij mooie gedichtjes.

Kijken? Jazeker. Paterson is een erg grappige film, die de spot drijft met relaties en met mensen die zichzelf te serieus nemen.

Link naar Paterson.

Advertenties

2 gedachtes over “Paterson (Jim Jarmusch) -> Diepe humor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s