Casablancas: The Man Who Loved Women (Hubert Woroniecki) -> Fascinerend

casablancas-l-homme-qui-aimait-les-femmesDeze documentaire gaat over de oprichter van modellenbureau Elite. Niet direct het interessegebied van velen waarschijnlijk, toch is deze film echt de moeite waard. Dat komt bovenal omdat John Casablancas – de man waar het om draait – de voiceover is, die vanaf zijn vroege jeugd zijn levensverhaal vertelt. Erg boeiend wat mij betreft, om te zien welke keuzes hij maakte zakelijk gezien en in zijn privéleven. 

Denk hierbij ook aan Hugh Hefner. Die vinden we allemaal leuk toch? Casablancas komt dicht in de buurt daarvan… Hoewel je door de documentaire gefascineerd kan raken door Casablancas weerbarstige persoonlijkheid, kun je zijn leven in 2017 helaas niet meer volgen. Hij overleed in 2013.

Aanrader? Ja, als je wel wat meer wilt weten over playboys, de opkomst van het ‘topmodel’ of algemene interesse hebt in de modewereld of zaken doen als entrepreneur.

Link naar Casablancas: The Man Who Loved Women.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s