The Violin Teacher (Sérgio Machado) -> Ontroerend

heliopolis_stills_by-bia-lefevre_o-globo-007-2 the_violin_teacher_2015_7757572Ik noem deze film ontroerend, maar dat betekent niet dat het een tranendal is en een opeenstapeling van dramatische scenes. Het is meer ontroerend van mooiheid. Violist Laerte (Lázaro Ramos) wil graag bij het grootste orkest van Brazilië spelen, maar heeft faalangst. Noodgedwongen komt hij in een achterstandswijk terecht waar hij jongeren vioolles gaat geven. Dit geeft hem een andere kijk op zijn leven.

Wat je kunt verwachten? Het luisteren naar klassieke muziek, het kijken naar jongeren en hun vrije tijd, passie, emotie en een film over ongewilde situaties waar je soms mee moet leven, die toch goed uit kunnen pakken. De film scoort wel een zesje op de schaal van feelgood. Niet zoetsappig, maar wel een beetje lief.

Link naar The Violin Teacher.

Advertenties

Een gedachte over “The Violin Teacher (Sérgio Machado) -> Ontroerend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s