Hartenstraat (Sanne Vogel) (2014) -> Makkelijk


In de categorie makkelijk, voorspelbaar en zoetsappig weet ik er nog wel eentje: deze. Daarnaast zijn de meeste karakters onrealistisch en over-de-top. Wat wil je nog meer? Het speelt zich af in de Negen Straatjes van Amsterdam, voor als je daar over zou twijfelen.

Half bekend acterend Nederland speelt of figureert in de film. Dat maakt Hartenstraat een soort vrolijk Nederlands acteur-circus. Waarbij je niet de indruk krijgt dat ook maar iemand het verhaal, of zijn of haar rol serieus neemt.

Vrolijk is de film dus ook, je kunt regelmatig lachen of glimlachen. De verfrissende rol van Egbert-Jan Weber kan ik waarderen, en het feit dat de hoofdrol van Daan is gegeven aan een iets minder bekende en toch charmante acteur: Marwan Kenzari.

Conclusie: prima tijdverdrijf als je erg behoefte hebt aan iets simpels en vrolijks (ook geschikt voor met kinderen erbij). Maar mediocre is door alle voorspelbare en overdreven elementen, toch wel het hoogst haalbare.

Link naar Hartenstraat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s