The Reader (Stephen Daldry) (2008) -> Complex verbond

Naar The Reader was ik, sinds ik er een keer over gelezen had, benieuwd. En niet onterecht. De film is alleen een stuk minder onschuldig en eenvoudig dan je aanvankelijk verwacht. Ja, in het begin gaat het over een jongen die een vrouw voorleest en de twee komen elkaar jaren later weer tegen. Maar dit dekt niet de lading. Het tweede deel van de film krijgt namelijk een andere intensiteit en complexiteit, die voortduurt tot het eind.

In de basis gaat The Reader over het sterke, maar moeilijke verbond tussen Michael (David Kross, Ralph Fiennes) en Hanna (Kate Winslet). Ze houden jarenlang contact maar ethische waarden aan de kant van Michael en trots en geslotenheid aan de kant van Hanna staat een normaal contact in de weg.

Conclusie: The Reader is een erg mooie film, met veel diepgang. Aanrader.

Link naar The Reader.

Advertenties

7 gedachtes over “The Reader (Stephen Daldry) (2008) -> Complex verbond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s