Iris (Albert Maysles) (2014) -> Modekoningin

54fa07bf98d442d14364331f_t-iris-apfel-fanfair-albert-maysles-cop 1428070161_1_15658Ze moet de droom zijn van iedere winkelier, zo dol als Iris Apfel (1921) is op het kopen van spullen. Daarnaast is ze de meest kleurrijke bejaarde op Aarde. Deze documentaire gaat over de vrouw met de accessoires, en de appartementen vol kledingrekken.

Apfel is een populair stijlicoon en heeft velen geïnspireerd met haar uiterlijk. Ook is ze interieurontwerpster en heeft ze de huizen van beroemde mensen gestyled. Apfel is inmiddels 95 jaar en met pensioen, maar haar telefoon staat nog steeds roodgloeiend. Je ziet haar bijzondere leven van dichtbij, en leert over de keuzes die ze heeft gemaakt in haar jonge jaren.

Erg leuke film, voor iedereen die in mode geïnteresseerd is. Daarnaast is het een documentaire vol levenslessen van een wijze, bijdehante expert.

Link naar Iris.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s