De tien beste acteurs > Estafette race

blogathonZoals met alles in het leven zien we de dingen door onze eigen, subjectieve bril. Wat een goede acteur is, daarover verschillen de meningen. Daarom is filmblogger Nostra een estafette race tussen filmbloggers begonnen, met als doel een lijst van beste acteurs samen te stellen waar al deze filmbloggers zich in kunnen vinden. En Ongevraagd Filmadvies mag meedoen! Jeej. 

De regels
– Wanneer een blogger de update publiceert en jou het stokje overhandigt heb je precies een week om jouw update van de lijst te plaatsen (het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, het is per slot van rekening een race). Lukt dit niet, dan ben je gediskwalificeerd en moet een andere blogger worden genomineerd
– Gebruik het logo van deze estafette race in je post en link naar dit bericht. Nostra blijft deze updaten zodat je alle gerelateerde artikelen kan vinden
– Je kan alleen een artikel plaatsen als je daadwerkelijk gekozen bent als de volgende in de race

De vorige filmbloggers
Tot nu toe hebben de volgende filmbloggers de lijst aangepast: Mcurl, Be cool, sodapop, De Protagonisten, Kurt blogt, Wilco Born, Fresh Bananaz, Filmliefhebber, Miss-Movie, Reviews & Roses, Cinefille.

De lijst
Daar gaat ie dan. Hoog tijd dat (On)gevraagd Filmadvies licht laat schijnen over deze lijst……
Ik pas de top 10 aan op basis van de meest recente versie door Cinefille. Ik ben blij dat ze Mark Ruffalo heeft toegevoegd. Topacteur!

Ik vind de lijst sowieso te kort. Ik mis nog: Philip Seymour Hoffman, Brad Pitt, Morgan Freeman, Ewan McGregor, Christopher Walken, Bill Murray, Jim Carrey, Owen Wilson, Eddy Murphy, Ben Stiller en Toni Servillo. 

Helaas kan ik er maar eentje weghalen en eentje toevoegen.

Dus neem ik afscheid van: Jake Gyllenhaal.

Er is niet direct iets mis met Jake Gyllenhaal, maar indruk maken op me doet hij ook niet. En dat is toch wel noodzakelijk om in een lijst als deze te kunnen staan. Bye Jake!

En zeg ik welkom tegen: Ben Stiller.

stillerBen Stiller | Ik heb een groot respect voor Ben Stiller omdat hij zichzelf zo ontzettend goed voor lul kan zetten. Hij kent geen schaamte en dat vind ik top! Hoeveel acteurs durven zoiets? Het laat zien dat hij echt gedreven is in zijn werk en daarnaast veel humor heeft. Ik geniet echt van al zijn films. Along Came Polly, Night in the Museum, Zoolander, The secret life of Walter MittyThe Royal Tenenbaums etc. Een man die de eer verdient op deze lijst!

52ca21086d24c7dbe34d2eed06e7a061Al Pacino | Al Pacino vind ik zo iemand die zichzelf zo driedubbel heeft bewezen, dat je er moeilijk nog aan kunt tornen. Zijn naam heeft een gouden randje. Alles dat ik van hem gezien heb, vind ik erg goed. En velen met mij. Op zich fijn voor Pacino, want de beste man speelt al 48 jaar in films.

robert-de-niro4Robert De Niro | Robert de Niro valt in hetzelfde straatje en spreekt wat mij betreft nog meer tot de verbeelding dan Pacino. Ik vind De Niro goed vanwege zijn unieke humor, charme en vermogen tot het spelen van een variatie aan rollen in verschillende filmgenres. Denk aan The Intern, waarin hij een hippe opa speelt, en daartegenover Jackie Brown, waarin hij de ietwat domme crimineel is.

2d4cb41c00000578-3268250-image-m-13_1444558155967Tom Hanks | Tom Hanks zie ik als een vertrouwd hoofd in de filmwereld. Zijn bekendste rol moet wel Forrest Gump zijn, maar ook The Green Mile was intens. Laatst zag ik hem in A Hologram for the King en wat ik goed vind en zijn acteerwerk is dat hij zijn rollen erg realistisch vertolkt met daarnaast een vleugje warmte over zich, waardoor ik denk dat niemand hem een vervelende acteur vindt.

b5dd161360494d4f9b12830affab3435Kevin Spacey | Vind ik het type acteur dat een slagje hogere kwaliteit levert dan de gemiddelde acteur. Hij is die nare man, die overtuigende lover, die slimme zakenman. In ieder geval heeft hij altijd een rol van formaat, waar je hem serieus in neemt. De laatste film die ik zag met hem was Horrible Bosses. Een acteur zonder misstappen. Bravo Spacey.

tumblr_static__2048_v2Michael Fassbender | Michael Fassbender ken ik vooral van Steve Jobs, waarin hij de oprichter van Apple speelt. Ook al vond ik de film niet mega goed, het acteerwerk van Fassbender was prima. Hij deed me zelfs denken aan James Bond, en het feit dat ik hem daar best geschikt voor vindt. Dat is toch niet voor alle mannen weggelegd.. In de pocket, Fassbender.

ca2Benedict Cumberbatch | Benedict is een ontzettend boeiende acteur vind ik, dankzij zijn bijzondere uiterlijk en gevarieerde rollen. De grootste indruk op mij, maakte hij toen ik hem eerst in August: Osage County zag en daarna in de serie Sherlock, waarin hij allesbehalve een mislukkeling is. Twee compleet contrasterende rollen, en ik heb er respect voor dat hij dat zo goed neerzet.

Robin Williams | Zo’n enorme feelgood- en familiefilmacteur, dat niemand die opgroeide in de jaren tachtig en negentig hem gemist heeft. Hij was er in Good Will Hunting, Mrs Doubtfire, Patch Adams en Hook. Ik vond zijn rollen allemaal even indrukwekkend.

11-tom-hardy-gallery-fbTom Hardy | Over Tom Hardy kan ik enkel zeggen dat ik Locke eind 2014 heb gezien, en hem daarin – als hoofdrolspeler – erg goed vond. Een film die volledig in een auto plaatsvindt – oftewel een zeer eentonige omgeving – en het is daarom een knap staaltje werk. Heb er destijds helaas geen blog meer over geschreven, maar Locke is zeker een aanrader! Hardy weghalen uit de lijst is daarom wat mij betreft niet nodig.

markruffalo07tiffMark Ruffalo | Ik vind Mark Ruffalo allereerst een mooie man. Dat donkere haar, dat Italiaanse: hij heeft wat mysterieus over zich. Hij kan complexe karakters dusdanig fantastisch spelen, dat hij wel talent en intelligentie moet hebben. Voor wie nog niet overtuigd is, kijk Infinitely Polar Bear.

 

 

Update 2 novemberGert Verbeek schrijft de volgende post in deze serie.

Advertenties

17 gedachtes over “De tien beste acteurs > Estafette race

 1. KVSmiley zegt:

  Ben Stiller heeft een aantal leuke films gemaakt, maar om hem nu tot de beste acteurs ooit te rekenen…? Maar goed, zoals zo vaak gezegd wordt: over smaken valt niet te twisten. Is ondertussen een mooi lijstje geworden…

  Like

 2. De Protagonisten zegt:

  Gewaagd 🙂 Ik vond The Secret life of Walter Mitty ook grandioos, al vind ik stiller als acteur wel vaak dezelfde rollen spelen. De laatste paar jaar lijkt hij wel de iets meer serieuze kant op te gaan. Gyllenhaal had van mij wel mogen blijven, maar zoals jij ook al zegt, er zijn zoveel namen die eigenlijk in de lijst thuishoren!

  Liked by 1 persoon

 3. Miss Movie zegt:

  Ben Stiller, hmmm zou niet mijn eerste keus zijn geweest. Ik vond Along Came Polly zo’n vreselijke film dat ik daarna nooit meer iets met hem gekeken heb… Misschien moet ik hem nog eens een kans geven? Wel blij dat onze keuze Tom Hardy er nog steeds in staat 😉

  Like

 4. Nostra zegt:

  Ben Stiller? Is inderdaad een verrassende keuze en waar ik zelf me niet in kan vinden…natuurlijk heeft hij leuke rollen gespeeld, maar of hij zich met de rest van de lijst kan meten? Hij heeft in z’n carriere naar mijn mening te weinig range laten zien en op dramatisch vlak niet weten te overtuigen.

  Like

 5. L. van Ooijen zegt:

  Snap het.. maar ik heb denk ik extra respect voor die buitenbeentjes.. niet per se de publiekslievelingen.. sowieso vind ik een lijst van 10 te kort! Je motiveert me voor een nieuwe post met mijn eigen final top-lijst Nostra 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s