Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Tim Burton) -> Kinderspanning

Dit sprookje van Tim Burton is gebaseerd op een kinderboek van Ransom Riggs. Hoewel de film ook draait op ‘volwassen’ tijden in de bioscoop, merk je dat (oudere) kinderen toch de doelgroep is. Het verhaal voltrekt zich langzaam en er is veel ‘spanning’ ingebouwd, wat het voor hen wel een enge film maakt denk ik. De film gaat over Jacob (Asa Butterfield) en zijn kennismaking met Miss Peregrine (Eva Green) en de kinderen die bij haar wonen die allemaal een bijzonder talent hebben. De één is onzichtbaar, de ander enorm sterk, weer een ander zo licht dat ze kan vliegen. Zelf verandert ze in een vogel als dat nodig is.

Het duurde lang voordat ik een verhaallijn herkende en tot die tijd wist ik niet goed waar ik naar keek. Vanaf dat moment werd het beter om naar te kijken, hoewel de film daarmee ook een stuk voorspelbaarder werd. Het einde van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is nogal uitgestrekt. Als het verhaal afgerond en duidelijk is, moet je er toch nog een half uur langer naar kijken.

Waarom wel/niet kijken?
Wel: het is een prachtig visueel plaatje, met interessante acteurs: Eva Green, Judi Dench (als Miss Avocet), Asa Butterfield en Ella Purnell (als Emma).
Niet: het is teveel een kinderfilm met te weinig verhaal.

Link naar Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Advertenties

Een gedachte over “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Tim Burton) -> Kinderspanning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s