The Lady in the Van (Nicholas Hytner) -> Minder grappig

video-the-lady-in-the-van-trailer-1-superJumboThe Lady in the Van is gebaseerd op het verhaal van Mary Shepherd, die vijftien jaar lang in een busje door Londen zwerfde. In tegenstelling tot wat de trailer van de film doet vermoeden, valt er niet zoveel te lachen.

De rol van Maggie Smith komt ongeloofwaardig over. In het begin moet je naar oneindig veel voorbeelden kijken van hoe de vrouw lomp, onaardig en egoïstisch doet, terwijl ze tegelijkertijd allerlei liefdadigheid ontvangt van haar bezorgde medemens. De lang uitgestrekte introductie van het verhaal vertraagt de verhaallijn en je begint je af te vragen waar je nu eigenlijk naar kijkt.

Uiteindelijk komen er nog wel wat mooie momenten voorbij in de film en later wordt het nog wel een beetje leuk. Maar over het algemeen vind ik de The Lady in the Van een teleurstelling.

Link naar The Lady in the Van.

Advertenties

4 gedachtes over “The Lady in the Van (Nicholas Hytner) -> Minder grappig

 1. carlakocarla zegt:

  Juist niet; ik had me ingesteld op een lichtvoetige komedie maar het bleek uiteindelijk een tragedie. De toon wordt in de eerste helft gezet maar je vraagt je de hele tijd af wat er achter dat lompe gedrag zit, en wat doet die politie daaar en van wie is het bloed in het eerste shot. Stapje voor stapje komen we achter de bittere waarheid. Ik vond het een erg ontroerende film met een fantastische Maggie Smith in de hoofdrol. Wat kan die rouw op 81jarige leeftijd nog grandioos acteren.

  Like

  • carlako zegt:

   niet alleen dat ze dakloos was, maar haar groot talent waar ze alles voor over werd, eerst door de nonnen en later door de biechtvader om zeep is gebracht wat ze nooit heeft kunnen verdragen, haar angst voor autoriteiten, de ontsnapping uit een gekkenhuis etc. Echt te triest voor woorden, zeker als je beseft dat het waargebeurd is…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s