Victoria (Sebastian Schipper) -> Bovengemiddeld goed

Victoria-Film-von-Sebastian-Schipper-Kin n-victoria-3298-8Sinds lange tijd niet meer een film gezien die zo goed is.  Victoria zit echt geniaal in elkaar. Het verhaal begint ogenschijnlijk simpel met een jongen (Sonne) die een meisje (Victoria) probeert te versieren tijdens het uitgaan in Berlijn. De nacht duurt langer en langer en het verhaal wordt steeds heftiger. Zoals de beschrijving van de film al aangeeft, gaat het erom dat drie mannen en een vrouw in Berlijn een bank moeten beroven.

Als kijker stap je er net zo in als de hoofdpersonages: ze kennen elkaar nog niet. Gedurende de film zie je steeds meer van beide karakters. De manier waarop het verhaal wordt verteld is spannend: je weet steeds niet wat de volgende scène zal zijn. En dat is al een kunst op zich, vooral omdat het slechts één nacht is waarin alles zich afspeelt. Victoria gaat over liefde, criminaliteit en vriendschap.

Ik raad deze film iedereen aan. In het bijzonder mensen die van filmhuis-films houden.

Link naar Victoria.

Advertenties

Een gedachte over “Victoria (Sebastian Schipper) -> Bovengemiddeld goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s