Yalom’s Cure (Sabine Gisiger) -> Levensvragen

yalomscure017Yalom’s Cure is een documentaire over de psychotherapeut Irvin D. Yalom. De Balie heeft de film een aantal keer vertoond waardoor ik hem heb kunnen zien. Omdat Yalom een succesvolle Amerikaanse therapeut is en ik interesse heb in psychologie, was ik erg benieuwd naar de film.

De 84-jarige Yalom is voor veel mensen bekend door zijn boeken, die over zijn werk gaan als therapeut. Ik heb deze boeken niet gelezen, maar ga dat wellicht in de toekomst doen. In de film zie je wie hij is in zijn privéleven, hoe hij te werk gaat als psychotherapeut en waar hij zijn inspiratie uithaalt. Ook zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen worden geïnterviewd.

Existentiële vraagstukken lopen als een rode draad door de film heen, en worden scherp door Yalom aangestipt. Yalom’s Cure zet je daardoor aan het denken over deze levensvragen. Je hoeft slechts 77 minuten te kijken naar de film en dat is prettig, want het tempo van de documentaire ligt soms wat laag.

Conclusie
Als je voorbereid bent op een niet te spannende film, dan is Yalom’s Cure zeker een aanrader voor iedereen die interesse heeft in psychologie en filosofie.

Link naar Yalom’s Cure.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s