Garden State (Zach Braff) (2004) -> Goed en leuk

garden_stateGarden State is een film over een man: Andrew (Zach Braff), die teruggaat naar het dorp van zijn ouders. Hier vindt hij zichzelf en zijn leven opnieuw uit. Het is soms herkenbaar, regelmatig grappig en best diepzinnig. Ik ben enthousiast over Garden State.

Ik had nog nooit over deze film van meer dan tien jaar geleden gehoord, maar met de rating op IMDb (een 7.6) vond ik het de gok waard. En de eerste scène trok me direct in het verhaal: Andrew wordt gebeld door zijn vader. Dit moment geeft snel de situatie en de verhouding tussen hem en zijn vader weer.

Andrew is een wat schuchtere jongen die zijn gedachten liever voor zichzelf houdt. Naarmate je verder in de film bent ontdek je meer over wie hij is. Uiteindelijk gaat de film over familiebanden, schuldgevoel, liefde en je roots.

Conclusie?
Garden State vind ik zeker een aanrader. Om je nog extra over de drempel te helpen: de film was in 2004 genomineerd op Sundance Film Festival en won een Grammy award (Best Compilation Soundtrack for Visual Media).

Link naar Garden State.

Advertenties

Een gedachte over “Garden State (Zach Braff) (2004) -> Goed en leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s