C.R.A.Z.Y. (Jean-Marc Vallée) (2005) -> Steengoed

crazy-posterDit is een coming of age film uit 2005, die zich afspeelt in de jaren ’60/’70. Dankzij Cineville heb ik deze film gezien tijdens een speciale vertoning. Het verhaal draait om Zachary, die als vierde zoon van zijn ouders afwijkt van de rest. Zijn oudste broer trekt zich van niemand wat aan, een broer is de slimmerik en een andere broer de sportieveling. Zachary kan het met geen van zijn broers goed vinden en ontwikkelt zich daarom alleen. Zijn vader lijkt hem wel te mogen. Als hij op jonge leeftijd echter een vrouwenketting draagt, is zijn vader not amused.

In de film zie je Zachery opgroeien en een moeizame ontwikkeling doorgaan, waarbij hij neigt naar een voorkeur voor mannen. De film pakt je direct vanaf het begin en laat je niet meer los. Ik heb me geen moment verveeld en het zit echt steengoed in elkaar. Niet alleen is het verhaal heel indrukwekkend, omdat het gaat om acceptatie en afwijken, het is ook vermakelijk en biedt daarmee alles wat je van een film verwacht.

Dikke vette aanrader.

Link naar IMDb-pagina.
CRAZYgroot

Advertenties

2 gedachtes over “C.R.A.Z.Y. (Jean-Marc Vallée) (2005) -> Steengoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s