52 Tuesdays (Sophie Hyde) -> Realistisch

52tuesdays_still_billie-and-james_1_l-r_tilda-cobham-herveydel-herbert-jane_creditbybryanmason52 Tuesdays is een film over Billie (Tilda Cobham-Hervey), wiens moeder een geslachtsverandering ondergaat. Wat opvalt is de goede band die de twee hebben tijdens dit proces. Voor beiden is het ingrijpend, maar ze blijven wel lief voor elkaar. 

Wat knap is aan de film is dat er meerdere verhalen door elkaar worden vertelt. Naast het feit dat de film op een respectvolle manier het thema transgender laat zien, gaat het ook over Billie, die als tienermeisje experimenteert met haar seksuele voorkeuren. Verder roepen de andere familieleden soms vragen op, wat een spannende toevoeging is aan het verhaal. 52 Tuesdays is op een realistische manier gemaakt, waardoor je je goed kunt verplaatsen in de karakters, terwijl de familiesituatie in de film toch ongewoon is.

Concluderend: 52 Tuesdays is een goede en indrukwekkende film. Zeker een aanrader.

Link naar IMDb-pagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s