Fading Gigolo (John Turturro) -> Woody-stijl

gig1-sf108Dit lijkt een typische Woody Allen film en toch is het dat niet. Dat Woody Allen vaker in zijn eigen films speelt en dat Fading Gigolo over het spel tussen man en vrouw gaat – iets waar Woody Allen het graag over heeft – zet je op het verkeerde been.

fading-gigolo-imgFading Gigolo is geschreven en geregisseerd door John Turturro, die ook de hoofdrol speelt. Ik vind het persoonlijk een meesterlijke rol. En daarmee ook knap bedacht. Hij zet het beroep van gigolo in een nieuw daglicht.

John Turturro speelt Fioravante, een man die in een bloemenzaak werkt en weinig bezig is met vrouwen. Woody Allen speelt Murray, een eigenaar van een boekwinkel, die het tijd vindt voor Fioravante om eens echt wat bloemetjes buiten te zetten.

Fioravante is een man van stille wateren, diepe gronden. De meeste van zijn vrouwelijke uitdagingen zijn het tegenovergestelde. Selima (Sofía Vergara) bijvoorbeeld weet precies wat ze wil en hoe. Fioravante klaagt er niet over.

Wat zit er in Fading Gigolo?
– New York
– Woody Allen
– humor
– romantiek
– Joodse cultuur

Ik vind Fading Gigolo een aanrader.

Klik voor de IMDb-link hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s